Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Lubisz spędzać wolny czas w kuchni, przygotowując dla swoich bliskich smaczne oraz zdrowe posiłki? Taka aktywność jest dla Ciebie źródłem prawdziwej radości i sposobem na wyrażenie siebie? W takim razie jak najczęściej musisz się jej oddawać! Pamiętaj jednak, że kluczem do kulinarnego sukcesu są umiejętności kucharskie, wysokiej jakości składniki oraz porządek w miejscu pracy. W usprawnieniu realizowanych działań może pomóc Ci odpowiednia segregacja wykorzystywanych artykułów spożywczych. Ponadto ich właściwe przechowywanie pozwala na długo zachować charakteryzujące je cenne właściwości. Produkty sypkie warto umieszczać w zakręcanych słoiczkach lub zamykanych, plastikowych pojemniczkach. Z kolei na nich należy przykleić dostępne właśnie u nas etykiety kuchenne. Dzięki temu już nigdy nie pomyli się żadnego składnika.
Etykiety kuchenne – kiedy się przydają?
Etykiety kuchenne to nic innego jak niewielkich rozmiarów naklejki o kształcie owalnym lub prostokątnym, utrzymane w stonowanej lub nieco bardziej wyrazistej kolorystyce. Na każdej takiej nalepce ukazany zostaje napis, ilustrujący, jaki produkt znajduje się w pojemniku, do którego przyczepiona jest konkretna naklejka. Są więc niewielkie samoprzylepne folie z napisami takimi jak: ryż, sezam, bakalie, herbata, budyń, cukier, sól, mąka, kawa, oregano, wanilia, czy siemię lniane lub kminek. Szeroki wybór pozwala jednoznacznie opisać różnorodną zawartość.